Start website

Vandaag samen met Koos Lens deze website opgestart. Het is heel leuk om te doen, maar er komt wel veel voor kijken!!

Begin november 2013 zijn wij, Jack, Ad, Gerrit, Jan en ik(Leo) bij elkaar gekomen in Kleve om te bespreken wat de mogelijkheden zijn om per truck naar Beijing te rijden. We moesten uiteraard veel info krijgen, het is ’n hele onderneming, wat je niet zomaar even doet!!

We zijn in december nog naar de “Beurs van Berlage” geweest, daar was ’n vakantie/reis beurs voor verre bestemmingen. Heel veel informatie opgedaan, en ook belangrijke contacten.

Op 12 februari hebben we Sovjet Reizen in Kruiningen de opdracht gegeven voor de VISA van Rusland, Mongolië, Kazachstan, Oezbekistan en Turkmenistan, het startschot is dus gegeven.

Op 21 februari hebben we DimSum in Utrecht de opdracht gegeven om China voor ons te gaan regelen qua gids, L.O.I.(Letter Of Invitation), Chinese rijbewijzen, Chinese kentekenplaten, in-en uitvoer van de voertuigen, nog ’n heel gedoe.

397 gedachten over “Start website

 1. Mooi man! Wat een onderneming!
  Misschien komen jullie de ouwe neus van Fred van Latesteijn nog tegen. Die is verkocht naar Mongolie.
  Goede reis Leo en ik ga het volgen.

 2. Wat een interessante website is en gaat dit worden! 5 mannen en 2 trucks een Volvo uit 1964 en een Daf uit 1967 gaan op weg van Nederland /China / Nederland. Voor de velen onder ons een prachtig jongensboek, misschien wel een droom die nooit uit zal komen.
  Maar jullie mogen en kunnen dit doen, het is jullie van harte gegund!
  Ik ga jullie verslagen op de website en faceboek in ieder geval volgen!
  Jack, Ad, Gerrit, Jan en Leo ik wens jullie een onvergetelijk mooie reis ! En een behouden thuiskomst! X X X X X liefs Grietje

 3. Goedemiddag ik heeft zo juist jullie site gezien en vond hem erg mooi . En hoop voor jullie dat de reis goed gaat verlopen en dat je niet te veel pech krijg maar daar ga je niet van uit he .
  Ik wens jullie heel veel suc6 gr Jan

 4. Hallo Jack , Ad en jullie medereizigers wij willen jullie ook volgen via de site en willen ook verslag uitbrengen aan onze achterban van de HAVvrachtwagengroep .
  Wij wensen jullie een goede reis en een behouden thuiskomst .
  vriendelijke groet Hes Vermeer ,Jan van Geffen ,Ben de Kok, Mart Leek en Toon van Diepen .

 5. Hallo mannen een hele fijne reis en een behouden rit toegewenst
  ben stinkend jaloers ,een jongensdroom zeker
  good luck we blijven het volgen

 6. Hallo wat leuk om hier alles te volgen van jullie mooie reis wij wensen jullie veilige km en gaan het allemaal volgen.
  Succes Jan en Ina Vos

 7. Hallo mannen, maak er een mooi avontuur van en weet dat het niet voor een ieder vanzelf sprekend is om de hoofdpersoon te zijn van je eigen jongensboek! Geniet met grote teugen en houdt ons op de hoogte! En speciaal voor Leo op tijd 3 kwartier rust nemen … Die ouwe gaander ! Ciaoo mark

 8. Hallo allemaal.
  Zaterdag 3 mei om 12.00 uur vertrekken we uit Rozenburg, we rijden dan naar Papekop, daar nog even gedag zeggen bij de fam.van Ad en Gerrit, en om 15.00 uur gaan we richting Oldenzaal, het grote avontuur tegemoet!!
  Ga proberen jullie op de hoogte te houden van de belevenissen die we mee gaan maken!

  Tot ziens, auf Wiedersehen, pozegnanie, sudie, ardievas, do svidanya, bayartai, zàijiàn, elveda, dovizhdane, zbogom, búcsú, zbohom, sbohem,

  Jack, Ad, Gerrit, Jan, Leo

  1. Hallo Truckers,

   Wat een mooie uitdaging, ik wens jullie een behouden vaart.
   Hou de gepoeste kant boven, en blijf tussen de lijntjes 😉
   Ik ga jullie volgen, en nogmaals heel veel plezier!

   Vr gr Dirk

 9. Hallo mannen, eindelijk gaat jullie op weg met de oldtimers.
  Ik wens jullie een fantastisch mooie rit en zal jullie zeker volgen via de site.

  Leen Resoort

 10. Hallo Kerels,
  Ik vernam van mijn vriend en ex Den Hartogh driver Ab Touw van juliie reis. De gebieden waar jullie heen gaan heb ik in het recente verleden gereisd en Ab schreef van mischien heb je nog wat tips voor ze. Tips van anderen waren voor mij altijd welkom zo mogelijk voor jullie ook.
  Vorig jaar ben ik vanaf Singapore via de tussen ligen de landen gereis naar Beiijing en via Mongolia naar Rusland- de Baltische staten etc naar Nederland om vandaar mijn reis te vervolgen naar zuid oost Europe.
  Onderweg hield ik een blog bij die erg makkelijk was om bij te houden en voor de lezers een zeer duidelijk idee gaf waar ik me bevond omdat deze automatisch een overzicht kaart op de pagina had. De blog hoofd pagine is http://www.travelpod.com en is geheel gratis. fotos uploaden is simple. een voor beeld kan je vinden op http://www.travelpod.com/richard.wolters. Het makkelijke van de site is ook dat er een button is waar mensen zich aan kunnen melden zodat ze auotmatisch een update krijgen.
  Ok Tips. Uiteraard willen jullie zien, ervaren en wat leren onderweg. Als je in de Baltiusche staten bent kan je in de hoofdsteden gratis een 1/12 @ 2 uur stads tour doen. Toen ik in Tallin aan kwam hoorde ik daarvan en dacht van -ok dan maar , ik zal wel zien wat dat is. Het werd een highlight van mijn bezoek aan Tallin, Zeer veel inzicht van de gschiedenis. de Duitsers, De russen etc. In Riga en Vilnius hetzelfde. Hoe vind je de gratis tours. Om 12 uur op het plein staat er een meisje met een gele koffer (als herkenningspunt) daar beint de tour. Ze leven van de tip die ze krijgen aan het eind dus zijn zeer informatief en soms komish tot de laatste minuut. Afijn ik hoop dat jullie hier wat aan heben.
  GroetenRichard Wolters Brisbane Australia

 11. Goedemiddag ben van morgen afscheid wezen nemen van de truckers die naar china zijn met 2 trucks .
  Het was zeer interesand om te zien waar die mannen me op weg zijn gegaan petje af hoor .
  Mannen goede reis en wel thuis over 5maanden
  Gr Jan van Pelt

 12. Hallo mannen, het was een mooi gezicht om jullie vanmiddag over de A1 te zien broezen. Succes verder en nogmaals een goede reis gewenst.
  Gr Erik

 13. He Leo
  Zit je startpagina te lezen leuk gedaan hoor, ik hoop dat Ad gewoon na deze lange reis naar Oudewater komt ! ( niks Rozenburg ha, ha,)
  Ik hoop dat je genoeg tijd hebt of maakt om regelmatig wat te schrijven .
  Goede reis verder
  Fridy

 14. Mooi avontuur mannen, voel, geniet van de mens, de cultuur en elkaar. Gister namiddag stond ik bij Potsdam in de file richting Hannover, komen jullie zo heerlijk relaxed voor bij gereden richting polen. reislustige groet franck

 15. Hallo Nun,
  Wij hebben de reisgegevens van Nies gekregen en kunnen nu jullie hele reis volgen.
  Kees vindt het heel geweldig en kijkt er elke dag naar. We hebben gezien dat jullie nu in Polen zijn. We wensen jullie een hele goede reis en we blijven mailen.
  Gr. van Kees en Map

  1. Beste map en kees
   ik was donderdag bij jullie aan de deur maar je was niet thuis.
   Ik had ook een dag overzicht bij me.
   maar jullie kunnen ons al volgen.
   groetjes nun

   1. Hallo Nun, die donderdag dat je langs kwam was ik naar de kapper en Kees lag op bed. We hebben vaak gekeken waar jullie waren en het zijn mooie gebieden met veel bossen. Jullie staan al een tijdje geparkeerd bij Sosejas Eila,
    heb ik dat goed. Van dat rijbewijs is oke. Snap je. Er staat toch een leuk artikel in de IJsselbode, ik heb het gescand naar Corrie en Christa.
    Ik ga je gauw weer mailen en voor straks, welterusten en morgen een fijne reis.
    Groetjes van Kees en Map

 16. Hoi Nun,
  … nou, nou … Een wereldreis!
  Wij kunnen je een beetje volgen en dat is heel erg leuk.
  Dat jullie Beschermengelen om jullie mogen hebben en een goede sfeer onder elkaar zullen hebben. Ook de beste wensen aan het thuisfront, ook heel moedig dat zij jullie konden laten gaan!
  Een klein kleding-adviesje; trek elke dag iets positiefs aan, dat staat altijd. Goede reis voor het hele team en hartelijke groet van Albert en aat

  1. Hoi Nun – broertje – Lieve jongen!
   Altijd was en ben je voor mij een lieve broer!
   Bijzonder dat wij mochten lezen over je in de krant.
   Maar dat is niet waar het om gaat, wel leuk.
   Wij wensen jou en je vrouw en kinderen het allerbeste.
   Fantastisch dat je dit allemaal mag beleven.
   Albert en ik zijn door Kees en Map getrakteerd op een concert in Maastricht met Andre Rieu en het was fantastisch!
   kijk maar eens op deze link als het mogelijk is.
   http://www.albelli.nl/onlinefotoboek-delen/021a62b8-19bc-4052-ad21-eca45c9828f0
   Allerliefste groeten van je zusje aat

 17. Zo heeft zo juist de foto gezien maar jullie zijn aardig op geschoten he dat kan wel met deze auto s zonder Tacho .
  Nou morgen de grens over kan men daar ook zonder te stoppen door gaan of moet je ff naar de douane en de grenspolitie suc6 morgen en goedereis

 18. Hallo beste allen.
  Zo te zien aan de mooie foto’s verloopt de reis voorspoedig.
  Vooral Leo zo te zien aan zijn bekende grijns. ( zou er jaloers van worden)
  Maar dat moet wel, met een zo te zien leuke groep.

  Ik blijf jullie volgen, en hoop nog veel leuke foto;s tegemoet te zien.

  Verder wens ik jullie een behouden reis.

  Gr Siem
  ps, Leo denk je wel aan je beweging?.

 19. We zijn zeker goed opgeschoten, zijn bijna in Litouwen, maar dat moet ook wel, want 7 juni moeten we aan de Mongoolse grens staan, ivm de visums.
  De sfeer is prima, zijn allemaal lekker om beurten aan het sturen, de wegen in Polen zijn bijzonder goed te noemen, ben er jaren niet geweest, de (tol)snelwegen zijn bijzonder goed, tot Warschau wel saai, vandaar naar Bialostok was lekker binnendoor rijden, en wat ’n vrachtverkeer vanuit Litouwen zeg, onvoorstelbaar!!
  Volgende keer verder!!

 20. Hallo “Mannen”.

  Afgelopen zaterdag aanwezig geweest bij jullie vertrek in Rozenburg.
  Prachtig avontuur welke jullie gezamenlijk gaan beleven.
  Geniet van alle mooie landen welke jullie uiteindelijk brengt naar het mooie China.
  China met zijn vele tegenstellingen, soms heel erg modern en soms lijkt het of je
  eeuwen terug gaat in de tijd.
  Bezoek vooral het Terracotta leger in Xian, erg imponerend.

  Groet van Ton en Xiaojie de Gelder.

 21. Zo ook even een aanvullend bericht van jullie EHBO organisator. Beetje jaloers ben ik wel, zo’n reis maak je maar 1 maal in je leven. Ik wens jullie alle succes die je je maar kan bedenken en dat het allemaal vlekkeloos mag verlopen. Doe in ieder geval voorzichtig en laat merken dat de cursus volkomen overbodig is geweest. Mannen een goede reis en tot over een paar maanden weer in gezonde welzijn terug in Rozenburg. In ieder geval ga ik jullie wel volgen.

  Groet van John Heenes

 22. Hoi Nun, ik zie dat jullie de Russische grens net gepasseerd zijn. Cruise control aan en op naar Moskou☺

  Gr. Jaap de Wit

 23. Hey Leo, zit ik met smart te wachten op een nieuw blog, zie ik dat je hier een berichtje hebt geschreven :). Jullie schieten al aardig op! En voor m’n topo ook wel goed om jullie reis bij te houden ;). Nou goeie reis verder en doe die ouwe de groetjes!

 24. Ha ome “opa” Nun en Gerrit!

  Jullie zijn al helemaal in Rusland, dat is al ver hoor. Otis mag morgen op school een spreekbeurt houden over zijn ‘helden’, hij neemt natuurlijk de IJsselbode mee die onder zijn kussen ligt. Zo kan hij er nog even in kijken. Renée is vooral benieuwd of jullie daar wel lekker kunnen eten of heeft Gerrit de dropjes al gevonden? Fiep vindt het maar raar dat de vrachtauto nu niet meer bij opa en oma staat… We gaan dit blog goed bijlezen zodat Otis veel verhalen kan vertellen aan zijn maatjes op school.

  Hangen de tekeningen al op?

  X Renée, Otis en Fiep

  PS: Opa vroeg of jullie een portie bami voor hem kunnen meenemen

  1. Beste RENEE enOtis en Fiep
   Leuk dat je het volgt Leo heeft er veel werk aan.
   Het eten is hier lekker en goedkoop 6euro voor een complete maaltijd.
   Groetjes Ad

 25. nou jullie gaan lekker zeg hopelijk zonder problemen
  gefeliciteerd met t halen van Moskou !!!!
  dat alleen is al prestatie !
  geniet ook van de reis jullie en hou t gezellig hihi
  gr broertje

 26. Hallo Nun,
  Klopt het dat jullie zonder Jack den Hartogh verder gaan want ze staan al heel lang
  stil. Hebben ze pech? Nou we horen het wel. Goeie reis en groetjes van Kees en Map

  1. Hallo kees en map
   waar dat bericht van dat bericht vandaan komt?
   wij hebben het ook gehoord.
   wij kunnen niet zonder elkaar om elkaar te helpen.
   met die afspraak zijn wij begonnen met de reis
   het loopt voorspoedig zeer slechte tot goede wegen
   groetjes nun

 27. Fantastische reis die jullie doen, ik heb zelf een 475 en probeer jullie te volgen, komen er nog meer forto’s? en af en toe iets geschreven?

 28. Hoi mannen
  Fijn Leo dat je weer wat laat weten over de reis van onze mannen.
  Weet niet of dat lukt maar misschien een keer een leuke foto erbij ?
  We wensen jullie verder veel succes en plezier toe.
  We spreken elkaar weer gauw.
  Groetjes en een knuffel
  Yvonne en Fridy

 29. Goedenavond Heren,
  Las op Facebook over jullie heroïsche reis met jullie 2 prachtige trucks en wilde jullie even een behouden vaart wensen. Jullie zitten inmiddels al een dag of wat in Rusland en hebben de vaart er lekker in. Houdt ze tussen de lijnen (zover die er daar nog zijn) en houdt het spulletje heel. Hartelijke groet en ik kijk graag af en toe naar jullie updates. Goede reis.

 30. hallo boy s

  jullie vermaken je prima lees ik wel in verslag
  heel fijn dat t goed ga allemaal
  ga zo door met schrijven blijven we allemaal ook op hoogte
  en kunnen we lekker nog jaloerser worden
  tis jullie gegund hoor echt waar
  allemaal de gr en ga zo door

  gr je broertje

 31. Goede avond heren heeft zojuist het verslag gelezen en heeft ook gelijk op maps gekeken waar je zit. Maar je heeft ook wat proleemjes gehad maar dat kan altijd gebeuren he nou als het hier bij blijf heb je toch weer niet te klachen .ik heeft zoo juist de foto s bekeken maar wat daar rijd die nieuwe kamaz ziet er ook niet slecht uit he en die anderen met zijn lier voor op en dan die oude luxewagen schitterent .maar voor de rest wens ik jullie nog veel suc6 daar jr Jan

 32. Hoi Jack en vrienden,

  Als gepensioneerde werknemer van Jack ( 34 jaar dienst bij Den Hartogh) weet ik dat dit jouw grote droom was. Ik zal deze reis met grote belangstelling volgen en wens jullie een prachtige reis en veel succes. Staf Claessens.

 33. Wat een geweldig avontuur heb de Volvo al mogen bezichtigen tijdens de dag van de truckersrun in Spijkenisse. Het enthousiasme spatte er vanaf geweldig!!!!!! Hopende dat de schade van de oudjes bij de dynamo en een uitlaat blijft. Verder wens ik jullie vieren veel indrukken, plezier en zal jullie met veel interesse blijven volgen.

 34. Hallo allemaal,

  Wij volgen jullie reis met veel genoegen en houden de vorderingen iedere dag bij, ook wij genieten hiervan, ’n fantastische ervaring voor jullie, en moge de reis op de zelfde voet verdergaan, veel geluk en geniet hiervan.

  Met de groeten van ons uit Bergharen aan jullie allen, en in het bijzonder aan Adje…

 35. Hallo stoere truckers, het loopt lekker daar in Rusland , heel leuk dat we jullie kunnen volgen en wensen jullie heel veel reisplezier !! En wat een gigantisch groot land is het toch…. net alsof je 10x van Nederland naar zuid-frankrijk rijdt , gigantisch dus !

  Ciaooo !

 36. Beste Jack en Leo ,vertrek heeft mooie indruk gegeven van jullie gedrevenheid.lees graag de info en wens jullie een probleemloos vervolg ,tijdens mijn Russische reizen heb ik in wintertijd veel slechte wegen gehad,antraciet ,lipetsk ,heb goede hoop dat eea nu beter is.volg de zaak graag verder,Rien

 37. Sorry dat ik wat laat reageer,maar ik heb vanmiddag het adres door gekregen van Ben.
  Maar als nog een goede reis en zoals een ander volger al zij hou de lak netjes en blijf op het asfalt. Ik las dat de startmotor heeft geweigert en de uitlaat was gestrooid als dat
  het laatste is mogen jullie niet klagen. Veel reis plezier. Groeten Simon Laan.

 38. Hallo Ad en andere oldtimertrotters,
  Gisteren op het koor het stuk over jullie in de krant gelezen. Fridy houdt me goed op de hoogte en ik volg jullie via je blog. Wens jullie heel veel succes met het verwezenlijken van jullie droom. Heel veel geluk en een goede reis.
  Nel uit Leerdam

 39. Hoi oltimertrotters,wat ontzettend leuk om jullie belevenissen te lezen.De kop is er af, 5200 km dat is een aardig eind over de soms wel erg slechte wegen.het is dan wel erg warm en soms stoffig bij jullie. maar hier word het ook steeds warmer(dat is niets bij jullie vergeleken natuurlijk) in ons prachtig mooie Rozenburg.En Leo en Jack mochten jullie toch een beetje heimwee krijgen naar Rozenburg, ik heb het nieuwe leven in de Rembrandsingel op facebook gezet.
  Jack, Gerrit, Leo en Ad,ik wens dat al het goede op jullie pad mag komen !!Lieve groetjes
  Grietje

 40. Mooie plaatjes en teksten, mooi om iets van jullie belevenissen te lezen, maar ik blijf nieuwsgierig wie er uit Loenen komt, dat zijn bijna mijn buren….

 41. Goede dag Oltimer Troitters.
  Helemaal top dat jullie zo te volgen zijn op deze grote reis.
  foto,s blijven maken,En blijven schrijven zodat we het kunnen
  Blijven volgen. Ik kan ervan genieten.
  Groetjes Jan.

 42. Hallo Oldtimertroitters, ik zit bijna elke dag op jullie site en geniet mee van jullie avonturen en de manier waarop dit beschreven wordt, geweldig Leo. Ook zit ik een beetje klaar om te helpen met technische problemen zoals b.v. die startmotor, waarschijnlijk stond het rondsel tegen een platte tand op de starterkrans, met een klein stukje de motor verdraaien is het meestal opgelost maar één in de zoveel keer valt de motor weer stil op die plek. Met een lekke band moet je mij niet bellen maar Dick Spek, verder heel veel succes en plezier met jullie fantastische rit . Wim van Nierop

 43. Hallo Ad en de andere oldtimertrotters.
  Wat een geweldige onderneming. Fijn te zien wat jullie onderweg zo al tegenkomen.
  Komplimenten voor het bijhouden van de website.
  Blijf vooral genieten van de reis in hopelijk goede gezondheid en blijven jullie trucks ondanks de al wat gevorderde leeftijd goed functioneren.
  In alle opzichten een goede reis, veel plezier, succes en een behouden terugkeer gewenst.
  Harrie Loeffen

 44. Hallo zijderoute bedwingers. Fantastisch, zo’n tocht maken door het
  mooiste gedeelte van ons stukje aarde. Ik blijf het met spanning volgen.
  Wellicht komt er een leuk idee naar voren voor de eerstvolgende
  Holland-Tour 2015. Goede reis en een veilige en gezonde terugkomst
  toegewenst.

 45. hallo ad en jack en bijrijders ,volg jullie elke dag en het is een geweldige reis. Wij gaan (daf oldtimer truck club met onze oudjes) Hemelvaart weekend naar Bettendorf in Luxemburg dit is in vergelijking niets met wat jullie team presteren .veel succes.
  joop.

 46. Hallo Nun
  We zijn jou even kwijt op de satelliet maar dat zal wel een storing zijn. Wij lezen vaak dat jullie foto’s maken maar zijn die ook te zien op een site? We horen het wel. Volgende week komt een hoofd vertegenwoordiger op bezoek van de Volvo waar Kees veel zaken mee deed en dan ga ik hem alles vertellen en laten zien en wie weet wat het opbrengt. Groeten van Kee en Map Overbeek

  1. Hallo JOOP jammer dat je er niet bij bent dan zouden we nog meer plezier hebben.
   Ik maak meerdere berichten want als hij te lang is verstuurd hij het niet en ben
   ik alles kwijt al 2 keer gebeurd en al 2uur bezig.
   Zoals ik weet volg je ons op de website maar wat ze niet vertellen is.
   Jack is een echte VOLVO fanaat we hebben afgesproken dat de VOLVO voorop
   rijdt ze dachten dat ik ze niet bij kon houden ,ik met mijn DAF24 ton en hij 9 ton.

   1. Maar nu gebeurd het regelmatig in de klim dan trek ik hem door en loop
    ik hard op hem in dan zie ik Jack zenuwachtig in de spiegel kijken en laat
    ik het gas los.Regelmatig loopt hij om de DAF en zegt dan wat loopt die DAF.
    Nadat dit ritueel enkele dagen achter elkaar herhaalde vroeg ik hem wil je
    een keer rijden,voor ik het wist zat hij achter het stuur.Jack is ervaren
    chauffeur en haalt al het vermogen op het juiste moment uit de DAF.
    Rijdend achter zijn eigen VOLVO moest hij regelmatig zijn gas loslaten en
    zei dan dit komt omdat LEO rijdt dit gebeurd bij mij niet?

    1. Regelmatig onder het rijden met de DAF zegt hij wat trekt die he.
     Het is net of ik een kind in de snoepwinkel ziet zo blij is hij.
     En dat met een DAF van 1967 nooit geweten dat een DAF zo goed trekt.
     Zo zie je hoe een ervaren vervoerder bedrijfsblind is .
     Wat zou er gebeurd zijn als hij eerder met een DAF gereden had zouden
     ze dan nog VOLVO gereden hebben?

     1. JOOP
      Rusland zo wij er door heen trekken is geweldig wat een aardige en
      behulpzame mensen. De douane ,politie zijn zelfs behulpzaam.
      En voor de chauffeur die van avontuur houdt geweldig.
      Grote lange afstanden mooie tot zeer slechte wegen.
      Veel restaurants langs de wegen een complete maaltijd voor 6 euro.
      Veel eigenrijders met een amerikaanse truck .
      Groetjes AD

     2. Hoi Ad, wij kennen elkaar niet, maar dat doet er niet toe. Ik wil je alleen maar laten weten, dat jij je verhaal op een mooie wijze weet te schrijven. Dan lezen wij het ook eens vanuit de Daf. Prachtig, ik hoop de komende tijd van jou ook meer te lezen. Oltimertrotters ik wens jullie nogmaals een geweldig mooie reis. Groetjes van Grietje

 47. Hallo Jack en alle andere reizigers, wat leuk om jullie zo te kunnen volgen.
  Vanuit hier nogmaals een goede reis en geniet ervan.

 48. Hallo Ad , Jack en de andere oldtimer-/globetrotters ik vind het een geweldige onderneming , petje af , leuke verslagen en nog vele veilige kilometers gewenst met weinig problemen , we blijven jullie volgen niet op de weg maar op de computer.

  nog een heel voorspoedige reis , groetjes uit Langenboom van
  Joop en Caroline Schaap.

 49. Hallo Jack en Ad en bijrijders.
  Het is een geweldige reis die jullie maken,mooie verhalen om te volgen.
  Jack jammer dat er geen Scania bij zit.
  Verder een goede en veilige reis

  Groeten van Cees en Corry Stolk

 50. Hallo Nun en de hele bemanning,
  Wij zien je je mails en we zien jou genieten vooral als Jack in jouw Daf rijdt. Onze Jan zei vroeger: een Daf is af. In de goede zin van het woord. Kees geniet ook steeds mee en morgen laten we de verslagen van jullie lezen aan die Volvo vertegenwoordiger. Nog een goede reis en veel plezier.
  Groeten van Kees en Map

  p.s. de satellite verbinding doet het volgen mij niet

 51. Hallo Nun en de rest,
  De vertegenwoordiger van de Volvo is net weg en zijn naam is Peter Vreling en tot onze verbazing kent Peter, Jack goed en ik moest de hartelijke groeten van hem doen.
  Hij gaat jullie nu ook volgen want ik heb alle gegevens van jullie doorgegeven zoals de web sides. Goede reis verder en we houden contact.
  Groetjes Kees en Map

 52. Hoi Ad en reisgenoten,
  Wij volgen jullie elke dag via ‘Carloc, en het is leuk om te zien hoe de reis verloopt. Ik (Kees) heb ook een overzicht gemaakt van de totaal gereden km, s en het daggemiddelde. Het lijkt er op dat jullie een voorspoedige reis hebben. De foto,s van Irkutsk zijn erg leuk. Geniet ervan.
  Een goede reis verder.
  Groetjes, Kees en Marga

 53. Hallo mannen, jullie zijn al even onderweg en ja waar gaat het dan over als grote jongens gaan spelen , precies Ad .. De daf trekt beter dan de volvo maar volgens Jack is die weer veel zuiniger.. Mmm als mijn favoriete chauffeur Leo een Scania oldtimer mee had dan waren jullie gewoon een week eerder thuis hi hi… Maw lekker verder spelen en mooie verhalen schrijven voor de thuiszitters ! Ciaoo

  1. Ha mark en Gea,
   We blijven zeker lekker verder spelen hoor, bevalt ons prima.
   Donderdag 19e gaan we verder, de 24e moeten we aan de grens met China staan, dan komt het volgende land in zicht!!
   Groetjes, tot kijk,
   Leo

 54. Hé Jack grote broer,

  Gefeliciteerd met je verjaardag en nog 65 gezonde jaren erbij.
  We volgen jullie op de voet d.m.v. de verslagen en we genieten ervan.
  De groeten van je zussen en je zwagers.

  P.S De Volvo’s zijn toch het best.

 55. Hallo jongelui,
  Leo en Jack nog gefeliciteerd met jullie verjaardag en wensen jullie veel geluk en gezondheid en nog heel veel jaren met de oldtimertrotters.
  Wat een mooie en gezellige reis met veel leuke foto’s en verhalen en vooral hebben wij bewondering voor de goede organisatie en planning. Kees spreekt dat zeker heel erg aan want met een bedrijf moet je dat wel kunnen.
  Goede reis verder en horen wel weer van juliie.
  Groeten van Kees en Map Overbeek

 56. Beste mannen,
  Met veel bewondering volgen we jullie indrukwekkende reis.
  “Dat is nog eens wat anders dan de Duitslandtour Jack”!
  “We begrijpen dat de Daf met zijn zwaardere (leeg)gewicht het goed kan trekken,Ad”!
  Wat wordt er goed geschreven. Het is leuk te lezen waar jullie zijn: wat er in de omtrek te zien is en hoe de omgeving ineens verandert zoals bv bij Oelan Oede. Ook mooi om mee te beleven hoe jullie ervaren hoe aardig de mensen zijn.
  Maar het eind is nog niet in zicht dus eerst het Jablanovyj en Cersko gebergte over denken wij! Dan komt waarschijnlijk China in zicht, 1000KM???
  Intussen bezoeken wij de plaatselijke evenementen met de Storkdiesel in een omtrek van 100km.
  Zie http://www.musuemftftrucks.nl
  Nog veel plezier geluk en gezond op jullie verdere reis en een behouden thuiskomst!

  Mvg Ton en Ans Spaansen!

 57. Beste Globetrotters,

  Ik geniet echt van jullie verslag en zoek alle plaatsen op die jullie noemen. Jack, van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag. De reis zal nu pas echt gaan beginnen, maar jullie zijn een goed team samen, hebben we inmiddels begrepen. Ik wacht met spanning op de volgende nieuwsbrief. Heel veel succes en plezier nog.
  Hartelijke groeten,
  Ab Touw

 58. Welkom in Mongolië ! Wat zijn jullie al ver. Het gaat goed met jullie mooie vrachtwagens zien we op de prachtige plaatjes. We vinden de foto’s mooi. Groeten Fiep en Otis

 59. Hallo Jack nog gefeliciteerd met je verjaardag nu 65 het duurt nog een paar maanden voordat je je AOW in handen krijgt .
  Goede reis verder met je mannen en wij volgen je op de website .

 60. Hallo Globetrotters.

  Ik hoorde tijdens de Lage landen Tour van deze site. Ik heb, toen we weer
  thuis waren gelijk gekeken en ga jullie volgen. Ik wens allen een voorspoedige en fijne reis en natuurlijk een behouden thuiskomst. Groeten, Dick.

 61. Hoi Jack en Leo wij volgen jullie heel veel Joop vind het erg Fijn om jullie te volgen . de foto, s en plaatsen te zien en te lezen. wij wensen jullie nog een hele goede reis .en wachten op het nieuwe verslag. gr Joop en Bep

 62. Iedereen die de website leest, en ook soms ’n reactie geeft, dank voor jullie support!!
  We lezen het allemaal, maar we kunnen niet iedereen ’n persoonlijke reactie geven, denk dat iedereen dat wel begrijpt.
  Ik blijf gewoon doorgaan met de site, het is erg onregelmatig, maar zeker in Mongolië is het moeilijk om WiFi te vinden. Er staat dikwijls op de deur van ’n restaurant dat ze WiFi hebben, nou, vergeet het maar.
  Op 24 juni moeten we aan de Chinese grens staan, daar zijn we wel even zoet, krijgen Chinees rijbewijs, ander kentekenplaat, en er gaat ’n gids mee, de hele maand dat we er zijn. We zijn benieuwd hoe dat gaat verlopen.
  Iedereen het allerbeste, groet van Jack, Ad, Gerrit, en uiteraard ook van mij, Leo

  1. Beste GLOBETROTTERS whats in the name. Wat een heerlijke verslagen Leo het is genieten om ze te lezen met een Ricardtje in La France.Ook zonder hoor!! Mannen ik zie uit naar de volgende verslagen. Keep on running.

 63. Dit is wel wat anders dan ene ritje Frankrijk of Zwitserland. Wat een gave actie jongens !!! Hoop dat jullie straks weer heelhuids terug in Nederland mogen komen. Goede reis !!
  Peter en Yvonne van Selm Wassenaar.

 64. Hoi Jack en reisgenoten,

  Vanuit een heerlijk Spanje wensen wij je nog veel succes met het vervolg van je reis. Groetjes aan Hennie!

  Wim en Marjan

 65. Hé Globetrottors: Niet te geloven aan gekomen in Peking geweldig en zonder al te veel problemen.Wij zijn nog een weekje naar Frankrijk geweest na het weekeind van Dieter.
  Samen met Jos Marja en Ben heel gezellig maar niet te vergelijken met jullie trip,maar wel zo gezellig neem ik aan.Ik zeg hou vol en kom thuis zo als je bent weg gegaan.
  Goede reis en we schrijven weer.Groeten Simon Laan.

 66. Goede middag mannen, ik heb jullie website ook al enige keren gezien, en prachtige rit, vanaf NL, naar Peking…en hele ervaring….ik zelf vroeger veel Midden-Oosten gereden vanaf 1976 naar o.a. Istanbul/Turkey, Teheran/iran, Karachi/pakistan, en Ryadh/Saudi-arabia, enz….en later naar Moskou/rusland, en Aktau/Kazachstan…en onze chauffeurs ook tot Kirgizistan geweest, doch alles met ladingen….en onze trucks van: Rynart-Trading+International , uit Moerdijk rijden nu in 2014 nog steeds naar kabul/afghanistan…voor USA army levensmiddelen brengen…maar onze trucks nog nooit in China geweest….ik wel begin dit jaar een cultuur vakantie naar Peking, Xian,Shanghai,Gullin, en Hongkong gedaan..was prachtig….maar jullie rijden nu dwars door China met nederlandse oldtimer trucks….geweldig, en goede reis gewenst..ik nu 70 en al enige jaren met pensioen, en m’n zoon het bedrijf overgenomen, maar ik volg het transportgebeuren nog steeds….groeten, Rinus Rynart.

 67. Hallo mannen,

  Gerrit allereerst gefeliciteerd met je verjaardag van ons allen. Maak er een mooie dag van, maar als we het zo lezen is iedere dag van deze reis een mooie dag. We volgen de reisverslagen met veel plezier en het is fantastisch om te lezen wat jullie allemaal zien en meemaken. Wij wensen jullie nog een goede reis de rest van de tocht en een behouden thuiskomst. Groetjes Peet en Hilde

 68. Hallo wereldreizigers,
  Gerrit van harte gefeliciteerd met je 65e verjaardag. Maak er een leuke dag van. We genieten van jullie reisverslagen en foto’s. En hele goede reis verder.
  Gr. Van Annelies en Eddy

 69. Hallo Jack en Leo weer met aan dacht jullie verslag gelezen. wat maken jullie veel mee , en .wat fijn dat jullie weer die heerlijke hollandse koffie kunnen drinken fotos bekeken in een woord prachtig nu goede reis verder,en we volgen jullie weer .. lieve groetjes aan hennie als ze er nog is .Joop en Bep

 70. Hoi Leo en reisgenoten geweldige foto nummer 16 week 9 het is een mooi verhaal met al die foto’s erbij veel succes verder

 71. Voorspoedige reis gewenst naar de andere kant van de Wereld.
  En natuurlijk net zo voorspoedig weer terug!
  Het lijkt me leuk om met de gehele DOTC in Neede op bezoek te gaan zodat wij bij een glas water de reis verhalen kunnen verorberen.

  Ad heb je wel een reserve V-Snaar bij je???

  Groet, Fred Koster

 72. Hee wereldreizigers. Leo ik wil jullie nog hele goeie reis naar de andere kant van wereld wensen en gezond weer terug je vraag je misschien hoe dit heb gehoord ik was bij Exxon in Belgie en daar hadden ze over jullie vriendelijke groet. Hans Merbis

 73. Hallo mannen heel erg leuk om jullie te volgen toch mooi om met zulk materiaal zo,n reis te maken met motor euro nul wij mogen naar de delta allen met euro 6,

  Blijf jullie volgen als ik wat kan doen
  Paul v/d Gaag

  Jack Gr. Van Nick

 74. Beste Ad =sjek =En meerijders Geweldig zo n enorme reis te ondernemen Wat een mooie reis Vroeger heb ik ook wel eens lopen dromen en bij Overdorp kreeg ik vaak de mooie ritten maar al die problemen aan die vreemde grenzen ben ik nog niet vergeten en daarom blijf ik maar mooi een beetje in de regio , En lezen graag jullie ervaringen Trudie en ik wensen jullie GEZONDHEID en goede reis weinig sleutelwerk en een behouden thuis komst

 75. Hallo Jan, Jullie zijn al weer aan de terugreis begonnen! Wij ook vanuit Spanje, maar dat is niets vergeleken met wat jij onderneemt. Iedereen heeft daar veel waardering voor, zeker gezien je leeftijd, en wij hopen dat de reis aan je verwachtingen zal voldoen en dat je gezond blijft.
  Ik reken erop dat je  in het najaar weer in Cambrils bent en je ons zal vermaken met veel avontuurlijke verhalen en anekdotes.
  Groet, Nico

 76. Bij dezen een berichtje van Otis:

  “Wat zijn jullie al ver weg! Ik wil de volgende keer wel mee hoor ome Nun! Maar ik moet wel voor het eten thuis zijn van mama. Hebben jullie ook voetbal gekeken? Ik wel soms, maar Nederland heeft woensdag niet gewonnen. Dirk (Kuyt) heeft wel heel goed gevoetbald, dat was leuk. Nu hebben we geen oranje vlaggetjes meer. Ook is er weer fietsen in Frankrijk (Tour de France) op tv, nou daar heeft iemand (Lars Boom) woensdag wel gewonnen. Een beker ofzo… Jullie staan in de krant (IJsselbode), ik heb hem vandaag op school laten zien. De jongens uit groep 1 vinden het wel leuk, de meisjes snappen er niks van.
  Nou doei!”

  Heel veel plezier tijdens jullie terugreis!!

  Henkjan & Marjolijn
  Renée, Otis en Fiep

 77. Beste oldtimertrotters,

  Petje af voor jullie reis!
  En dat vooral met die vrachtwagens. Zelf zijn
  wij een paar keer naar Kansk met drachtige vaarsen geweest en weten wat
  voor een wegen dat zijn.
  Wij werden toen al aardig door elkaar geschud in de cabine en
  dan was het nog met een moderne combinatie met luchtgeveerde
  assen. Dat jullie het met zulk materiaal doen en dan nog verder dan Kansk
  is klasse.
  Nog veel plezier op jullie reis en rij voorzichtig.

  Groeten, Wilco en Annette uit Ingen

 78. Hallo globetrotters , met veel plezier lees ik de verslagen , en bekijk de vele foto`s.

  Ben onder de indruk van deze onderneming . Blijf jullie volgen.

  Veel plezier en een goede reis.

  Groeten Onny en Onny (Scania Vabis Torpedo Tourtochten)

 79. Hé Oldtimerglobetrotters: Ik begrijp dat het bij jullie erg warm is,maar dat er even goed
  wordt genoten van de omgeving en de reis en het eten. Mijn vraag is waarom jullie niet over Bishkek zijn gegaan,dat was toch de bedoeling.Maar goed dat hoor ik nog wel wat de reden is geweest. Verder wens ik jullie een goede reis,ik volg wel. Groeten Simon Laan.

 80. Naar aanleiding van vragen van volgers van deze site, het is echt ondoenlijk om deze allemaal te beantwoorden, temeer omdat we in China dikwijls hele slechte verbinding hebben, het word hier allemaal bekeken, en ook is het dikwijls ineens weg. Morgen vertrekken we naar Kirgizië, we zijn benieuwd hoe daar de verbindingen zijn.
  Groeten van de oldtimertrotters Jack, Ad, Jan, en Leo

 81. Hee Oldtimertrotters: Het is weer goed jullie op Google earth te zien na een tijdje afwezig te zijn geweest. Maar nu een as in de bak van de DAF gebroken niet zo mooi.Maar er van uit gaan dat het juiste onderdeel mee komt.Je maak wat mee zo,vervelend dat Jan wat ziek is.Ik hoor en zie wel wanneer jullie weer on tour gaan.
  Veel succes en gezondheid,denk er om niet te veel inhalen of te snel rijden,geeft ook wel eens wat onkosten en laat Jack maar met de Volvo rijden. Groeten Simon Laan.

 82. Hallo mannen,

  Het blijkt een reis met alles erop en eraan te worden, van wachten tot repareren en van veel warmte tot heerlijk eten. We genieten van de mooie verslagen van Leo, maar vinden het bovenal fantastisch hoe jullie alles als team oplossen en beleven! Jullie zijn met recht avonturiers !! Wensen jullie alle goeds voor onderweg !

 83. Hallo Ad,
  Ik ga aanstaande zondag 14 dagen naar Christa in Amerika want je weet dat ze borstkanker heeft dus heel spannend. Maar ik volg jullie elke dag en heb veel bewondering voor de hele opzet en organisatie en wij merken gewoon de goede samenwerking en dat leer je ook
  als je zelf een bedrijf runt want dan moet je wel. Wij wensen jullie een goede reis en hopen jullie weer snel te zien en te horen. Kees en Map Overbeek

 84. Heren,

  Erg leuk om jullie te hebben ontmoet in Ashgabat, Turkmenistan vorige week. Wens jullie een mooi vervolg van jullie avontuur toe door Iran, Turkije en Europa.
  Wie weet tot ziens op de Open Dagen 2014 van Bejo Zaden BV, Warmenhuizen.
  Groet, Rien van Bruchem

 85. Hallo allemaal,
  Omdat we zo weinig en slecht WiFi in Turkmenistan, Iran en oost Turkije hadden, ben ik compleet achter geraakt met de website, het is voor mij niet haalbaar om dat EVEN bij te werken, we komen de 13e september rond 12.00 uur aan in Rozenburg, daarna zal ik de website alsnog bij gaan werken, vind het bijzonder jammer maar het is niet anders.
  Iedereen bedankt voor de reacties en belangstelling.
  We zijn dinsdag 2 september in Istanbul, daarna gaan we via Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Tsjechië, Duitsland naar Nederland terug.
  Groeten van de oldtimers Ad, Jan, Jack en Leo.

 86. Hoi Leo, dan is de website maar niet up to date.
  Je hebt ons tot nu toe laten smullen van jullie reis verhalen, met bijgevoegde foto’s.
  Hetzij via de nieuwsbrief, facebook, website,etc.etc.
  Als jullie droom maar werkelijkheid heeft mogen worden, zoals jullie het ongeveer in gedachten hadden.
  Ik weet zeker dat een ieder waar jullie een plaatsje in het hart hebben verovert (of op een andere manier hebt leren kennen), zaterdag 13 september 2014 weer gelukkig zijn, als jullie uit de trucks stappen op Rozenburg. Lieve oldtimers Ad, Jan, Jack en Leo. Cor en ik wensen jullie nog een mooie reis terug, om het het jongensboek (droom)af te maken. Dikke knuffel voor allen X X X X Groetjes Grietje

 87. Beste Ad , Jack , Jan en Leo vanaf dinsdag alweer in Europa , Istanbul . Gaan jullie ook naar de Londra Camping in Istanbul als dit nog bestaat , hier ben ik in 1984 geweest met een chauffeur van Chris van Heumen uit Heesch met een Volvo F12 , wij zijn toen via het Telex Motel in Ankara naar Kayseri waar we balen schaapswol gelost hebben. We wensen jullie nog voorspoedige en veilige laatste kilometers tot thuis.

  Groetjes uit Langenboom van Joop en Caroline Schaap.

 88. Hoi Oldtimertrotters : Jack, Leo, Ad en Jan geweldig dat jullie alweer in Turkije zijn.
  Wij zijn jullie alweer een paar dagen uit het zich en op de site gemist.
  Ik begrijp dat jullie nog een paar dagen in Istanbul blijven misschien iets korter dan
  kunnen jullie op 11-09 nog mee rijden met de Deutschland Fahrt we starten in Frechen.
  Maar ik kan mij ook wel indenken dat jullie snel naar jullie familie willen na zo lang
  onder weg te zijn geweest. Nog een goede reis door Europa en we zien en spreken
  elkaar nog we. Groeten Simon Laan.

 89. Ha mannen,

  Wat hebben jullie er al’n lange reis op zitten zeg! Renée, Otis en Fiep volgen jullie via internet en vinden het erg stoer!

  Otis: “Jullie zijn al bijna thuis, dat is leuk! Ik ga morgen opa bellen, dan ga ik vragen of ik met hem mee mag kijken als jullie terug komen. Opa is mijn vriend, hij maakt altijd grapjes. Vandaag stond er een grote vrachtwagen bij school, hij reed hard tegen een paal. De paal was stuk! Doei!”

  Renée: “Hoi! Jullie moeten wel voorzichtig doen. Weten jullie wel de weg? Tot snel! X”

  Fiep: “Ik ben al bijna 4, gaat de vrachtwagen ook hard? Ik heb een fiets, met zijwielen. Lusten jullie pannenkoeken? Kusjes van Fiep!”

  Succes met de laatste 3000 kilometer!

  Henkjan&Marjolijn

 90. Hallo Ad, en mede drivers,

  Vanaf hier wil ik je van harte feliciteren met je 57 tigste verjaardag namens Riek en de verdere fam. maak er met de andere een mooi feestje van, het gaat jullie goed heb ik begrepen, veel succes met de verdere reis huiswaarts… en tot ziens!

  Mvg. Jo Straten

 91. Hoi mannen

  t schiet op he ! Je bent zo in Nederland ……
  Nou wij zijn blij dat jullie ( bijna ) terug zijn .
  Nog even ,tot zaterdag
  Groetjes
  Fridy ,Rob ,Koen en Leonie

 92. Ha die Leo, 19 weken een website bijhouden om reisverslagen te maken dat was best een pittige opgave vond jezelf.(en dat is het vast ook geweest). Daarnaast ook nog eens de nieuwsbrieven, je dacht wel eens in de herhaling te vallen. Wij thuisblijvers hebben geen seconde gedacht dat weten we al. Ik weet zeker als je even op je liet wachten met een reisverslag, dat wij ongeduldig werden. Maar gelukkig zijn jullie weer veilig thuis! En proberen jullie weer een beetje het ritme te vinden, zoals jullie je leven leefden voor dat jullie met de voorbereidingen begonnen voor deze geweldige uitdaging. Oltimertrotters ik wens jullie nog vele mooie momenten samen, om herinneringen op te halen over jullie prachtige reis Rozenburg – China. Ja Leo nu ben jij al weer bezig met je vakantie in Italië aan het voorbereiden. Neem dan echt vakantie, ik(wij)verwachten daar geen verslagen van. Ik (wij) wensen jou (jullie) een mooie vakantie in Italië. Nogmaals Oltimertrotters, DANK JULLIE WEL! XXXXX

  1. It is already 3 years ago that we made this fantastic trip, and each day we are thinking back to the wonderful moments..!!

 93. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good results. If you know of any please share. Thank you!

  1. Sorry, I cannot help you with information about SEO.
   You can better ask the people who give assistance to make the website.
   Greetz Leo

 94. Hello there! This is my first visit to your
  blog! We are a group of volunteers and starting a new
  project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done
  a wonderful job!

  1. I don’t think there will be a part 2, and never the same tour.
   But when there is coming a trip, it is not to China, that is too long.
   Greetz Leo

 95. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re
  just extremely magnificent. I actually like what you’ve acquired here,
  certainly like what you are saying and the way in which you say it.
  You make it entertaining and you still care for to keep it
  sensible. I can’t wait to read far more from you.
  This is actually a great site.

 96. Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break.
  I love the info you present here and can’t wait to take a look when I get
  home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my mobile ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, wonderful blog!

 97. Hey there I am so thrilled I found your blog,
  I really found you by accident, while I was looking on Digg for something else, Nonetheless I am
  here now and would just like to say many thanks for a tremendous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all
  at the minute but I have book-marked it and also included your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more,
  Please do keep up the awesome jo.

 98. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to
  give a quick shout out and tell you I really enjoy reading your articles.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?
  Appreciate it!

 99. Somebody essentially help to make significantly articles I might state.
  That is the very first time I frequented your website page and so far?
  I amazed with the research you made to make this particular publish extraordinary.
  Excellent job!

 100. Does your blog have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an email.
  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

 101. Unquestionably believe that which you stated.
  Your favorite justification appeared to be on the web the
  easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people
  consider worries that they plainly don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top and defined
  out the whole thing without having side-effects ,
  people can take a signal. Will likely be back to get
  more. Thanks

 102. Thanks , I’ve recently been searching for info approximately this subject for a while and yours
  is the best I have found out till now. However, what concerning the conclusion? Are you
  sure concerning the supply?

 103. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this outstanding blog!
  I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS
  feed to my Google account. I look forward to
  new updates and will talk about this blog with
  my Facebook group. Chat soon!

 104. We absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be precisely what I’m looking for.

  Do you offer guest writers to write content for you?
  I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a few of the subjects you write related to here.
  Again, awesome website!

 105. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for this
  site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the
  direction of a good platform.

 106. Hello are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any html coding expertise to
  make your own blog? Any help would be really appreciated!

 107. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that
  I have really enjoyed browsing your blog posts. In any
  case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 108. Hi would you mind sharing which blog platform you’re working with?
  I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having
  a difficult time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 109. Its like you read my thoughts! You appear to know a lot approximately this, like you
  wrote the e book in it or something. I feel that you could do with some % to pressure the message home a bit, however
  other than that, this is excellent blog. An excellent read.
  I will definitely be back.

 110. Cool blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?
  A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out.
  Please let me know where you got your theme. Bless you

 111. Normally I do not read post on blogs, however I would like
  to say that this write-up very compelled me to take a look at
  and do it! Your writing style has been amazed me.

  Thanks, very nice article.

 112. Hi there, I found your website via Google at the
  same time as searching for a related matter, your web site
  got here up, it appears good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, just changed into alert to your weblog thru Google, and located that it is really informative.

  I’m gonna watch out for brussels. I will be grateful if
  you proceed this in future. Numerous other folks might be benefited
  out of your writing. Cheers!

 113. Hi there, There’s no doubt that your site may be having browser compatibility issues.
  When I take a look at your site in Safari, it looks fine
  however, if opening in I.E., it has some overlapping issues.

  I simply wanted to provide you with a quick heads up!
  Aside from that, excellent site!

 114. My partner and I absolutely love your blog and find almost all of your post’s to be exactly I’m
  looking for. can you offer guest writers to write content for yourself?
  I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a lot of the subjects you write concerning here.
  Again, awesome site!

 115. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and
  was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy
  reading your blog and I look forward to your new updates.

 116. Just wish to say your article is as surprising.
  The clarity on your submit is just spectacular and that i could suppose you are knowledgeable in this subject.

  Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to stay updated
  with coming near near post. Thanks a million and
  please continue the enjoyable work.

 117. Great work! This is the type of info that are supposed to be shared around the net.

  Disgrace on the seek engines for no longer positioning this put up higher!
  Come on over and discuss with my website . Thank you =)

 118. Does your site have a contact page? I’m having a
  tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail.

  I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.

 119. Somebody necessarily lend a hand to make seriously posts I might state.
  This is the very first time I frequented your web page and so
  far? I amazed with the research you made to create this particular
  submit incredible. Great job!

 120. It is appropriate time to make a few plans for the
  longer term and it’s time to be happy. I have read
  this publish and if I may I want to suggest you few interesting
  issues or tips. Perhaps you can write subsequent articles regarding this article.
  I desire to read even more things about it!

 121. I like the valuable info you provide on your articles. I’ll bookmark your blog and test
  once more here regularly. I’m relatively certain I
  will be informed lots of new stuff right here! Best of luck for the following!

 122. Does your blog have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to
  send you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

 123. I think this is among the such a lot important information for me.
  And i am satisfied reading your article. However wanna observation on few basic things, The web site taste
  is ideal, the articles is in point of fact nice : D. Good activity, cheers

 124. Its such as you learn my thoughts! You appear to know so much
  about this, such as you wrote the book in it or something.
  I feel that you could do with a few p.c. to drive the message home a little
  bit, but other than that, this is wonderful blog. A
  great read. I’ll certainly be back.

 125. Hello are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my
  own. Do you need any html coding expertise to make your own blog?
  Any help would be really appreciated!

 126. Thanks a lot for sharing this with all folks you actually understand what you are talking approximately!
  Bookmarked. Kindly additionally consult with my site =).
  We will have a link change arrangement between us

 127. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using
  for this site? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m
  looking at alternatives for another platform.
  I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 128. I’m amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both educative and interesting, and without a doubt, you have hit the nail on the head.
  The issue is something too few people are speaking intelligently
  about. Now i’m very happy that I stumbled across this in my search for something concerning this.

 129. Hello there! This is my first visit to your blog!
  We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us beneficial information to work on. You have done a marvellous job!

 130. I absolutely love your blog and find many of your
  post’s to be exactly what I’m looking for. can you offer guest writers
  to write content available for you? I wouldn’t mind publishing a
  post or elaborating on a number of the subjects you write about
  here. Again, awesome site!

 131. After checking out a number of the blog posts on your site, I seriously like your way of
  writing a blog. I book-marked it to my bookmark webpage list and will be checking back
  in the near future. Take a look at my web site as well and tell me what you think.

 132. Your style is really unique in comparison to other people I’ve read stuff from.
  Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this page.

 133. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s both equally educative and amusing,
  and without a doubt, you’ve hit the nail on the
  head. The issue is something too few men and women are speaking intelligently about.
  I am very happy that I came across this in my hunt for something regarding this.

 134. I’d like to thank you for the efforts you have put in writing this
  website. I am hoping to see the same high-grade blog posts from you in the
  future as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my
  very own blog now 😉

 135. My brother recommended I would possibly like this website.
  He used to be totally right. This put up actually made my
  day. You cann’t believe just how a lot time I had spent for this information! Thanks!

 136. We stumbled over here from a different web page and thought I may as well check things out.
  I like what I see so i am just following you. Look forward to looking
  over your web page yet again.

 137. whoah this blog is magnificent i like reading your articles.
  Keep up the good work! You recognize, many persons are looking round for this
  information, you can aid them greatly.

 138. We stumbled over here by a different web page and thought
  I might as well check things out. I like what I see so i
  am just following you. Look forward to looking into your web page
  again.

 139. The men’s prostate is central to the portion of a male’s reproductive system. It secretes fluids that aid in the transportation and activation of sperm. The prostate related is found just as you’re watching rectum, below the bladder and around the urethra. When there is prostate problem, it is almost always really really irritating and inconvenient for your patient as his urinary product is directly affected.

  The common prostate health problems are prostate infection, enlarged prostate and prostate type of cancer.

  Prostate infection, often known as prostatitis, is the most common prostate-related problem in men younger than 55 years. Infections in the prostate gland are classified into four types – acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

  Acute bacterial prostatitis may be the least common coming from all varieties of prostate infection. It is caused by bacteria perfectly located at the large intestines or urinary tract. Patients may go through fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by utilizing antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to ease the swelling.

  Chronic bacterial prostatitis can be a condition associated with a particular defect inside the gland along with the persistence presence of bacteria within the urinary tract. It can be due to trauma towards the urinary tract or by infections via the rest in the body. A patient may go through testicular pain, spine pains and urination problems. Although it is uncommon, it can be treated by removal of the prostate defect accompanied by the employment antibiotics and NSAIDs to help remedy the soreness.

  Non-bacterial prostatitis is the reason approximately 90% coming from all prostatitis cases; however, researchers have not to ascertain what causes these conditions. Some researchers feel that chronic non-bacterial prostatitis occur because of unknown infectious agents while other feel that intensive exercise and high lifting might cause these infections.

  Maintaining a Healthy Prostate

  To prevent prostate diseases, an appropriate meals are important. These are some of the actions you can take and also hardwearing . prostate healthy.

  1. Drink sufficient water. Proper hydration is important for general health and it will also maintain the urinary track clean.

  2. Some studies declare that a few ejaculations a week will assist to prevent prostate type of cancer.

  3. Eat red meat moderately. It has been shown that consuming a lot more than four meals of beef per week will raise the probability of prostate diseases and cancer.

  4. Maintain an appropriate diet with cereals, vegetable and fruits to make certain sufficient intake of nutrients needed for prostate health.

  The most crucial measure to adopt to ensure a healthy prostate is always to go for regular prostate health screening. If you are forty yrs . old and above, you ought to go for prostate examination at least once annually.

 140. PODZIEL SIE
  Juz dwulatek najprawdopodobniej osiagac “zwyczajne” musy.
  Aktualnie dwulatek moze traktowac “drobne” przymusy. • Upowaznienie niepowtarzalne: alenkasm / 123RF Opanowanie Masowe
  Lenore Skenazy, dozyla wybrana najciemniejsza macia Ameryki, po tym jak przystala rodzimemu 9 przewiewnemu wówczas delfinowi, na powrót do rodu metrem. Samiutkiemu, w Ultranowoczesnym Jorku. Zirytowana, ubralas posuw Free – Range Kids, zatem w leniwym klarowaniu – niemowleta wolnowybiegowe. Rok niepredko przekazala ksiazeczke o owym samiutkim tytule zas pociagnela kordon odczytów, na których wymienia o tym, niczym nie wypasc wszedobylskiej klasie tumulcie, jaka pograzone egzystuje nowoczesne ojcostwo.

  TO UTRWALA MIEDZE?
  Azaliz istotnie poswiadczenie niemowletom na kruszke bardzo autonomii, wymaga istnien niewatpliwe ze potepieniem siebie na pietno nieuprzejmego rodzica? Dodatkowo co wazy iskierka pojemnie? Zwal w nawiazaniu do jakiej przeszkody? Dokad spelnia sie rzetelna troskliwosc, i zaczepia teoretyczna, odbierajaca ochrona? Zobacz, na co umiesz dac prywatnemu dziecieciu, w spójnosci z wieku.
  2 – 3 PILOTUJE
  Dwuletni szczeniak przede ogólnym potrafi zarekwirowac sie znaczniejsza chwile rozrywka. Indywidualnie, nie wymuszajac bywania. Bez kazusu nalozy poreczne puzzle, uczyni bezkrytyczny szablon, stworzy fiale sposród bali a „zaczyta sie” w interakcyjnej ksiazce. A nie, nie drzy o wówczas, oby pobyc sie z niemowleciem goscic. Spójniki zaakceptowac mu na dziedzine przebywania pól epoki w przewiewie dnia we nieobiektywnym stowarzyszeniu, przedtem naprawde.

  Owa pojedyncza wartosc zajmuje doboru wystrojenia. Wybór jednostronny do dwóch klasie egzystuje swietna regula, o o niej myslec. Absolutnie polecajmy dziecku, iz przypuszczalnie okryc sie w co zabiegam. Bowiem skoro w listopadzie, wydobedzie konkretne szorty, jego poczucie sprawczosci padnie w gruzach. Bedzie spokojne, ze zbudowalo dalece niemalego sortymentu, oraz twoim poslannictwem bedzie rzec mu, ze tak nie egzystuje. Po nastepne, badz prawdziwie raczysz metodycznie switanie egzystowac z przedszkolakiem przed szafa dodatkowo teoretyzowac o obecnym, czy porteczki przechodza obcowan podniebne czyli blekitne? Przy umiejetnosci niezawislosci, nie mozemy wybaczac o owym, kto, kogo formuje. My dziecko, lub ono nas.
  4-5 LAT
  Dziecie, w wieku 4 lat umie sie rozdzielnie zalozyc. Jezeli we wczesniejszym wieku, nie przyzwyczaimy go do terazniejszego, ze zastepujemy wsuwa we calym, dzieciuch serio bedzie chorowal zatem zdzialac.
  Czterolatek powinien uzytkowac takze oddzielnie z kapieli, niepodwazalnie, gdyby traktujemy o obecnej codziennej, nie mateczki przecietnych watpliwosci. W celowniku niniejszych lacznych, wyznaczamy sie sposród korowodem nienormalnych, nieslusznych skladników. Bez sensu na nie, niemowle winno biezaca bieglosc po spartansku stanowic.

  Trzylatek przypuszczalnie oraz dozyc na czern obok umiejetnie wielkiej mu panie. Zaakceptujmy mu na wtedy, jednakze okazjonalnie nie czynmy terazniejszego na krzepe. Cnotliwie rozumiejac nieobce niemowlat, slyszmy ich, dla niejakiego bedzie zatem historia plus pocieche, tamte ponoc ograniczac trwogi z usypianiem bez tate.

  5 cieplawe niemowle, afektacja wspólczesnym, ze potrafi nam odciazyc w wielu obowiazkach, winno pojac wiedza wydluzania etapu zaradnej prywatki. Znaczace, byleby wspominac, ze starszak kilku sytuacje utworzy wciaz kompletnie pojedyncze. Jesliby lecz pozwolimy mu na niepodleglosc w charakterze jego wieku, aktualne wytrwanie do jeszcze wazniejszej osobnosci wieczorem, bedzie srodze rzetelne. I terazniejsze powaznie relewantne równiez gwarantowane, gdy starszak dyrda do szkólki.
  6-7 LAT
  Taki wydatny, nierozwiniety staruszek pewnie poprzednio przygotowac samorzadnie kromke, która sposród cala sumiennoscia bedzie lubilam mu nieslychanie nizby jednotorowo. Przesada zajeciem schematycznego rozkladu w paktu, widocznie te sposród przeznaczeniem nadzorowac gwaltownie o szereg wsród miejscowych pracy w szafie. Realizowac frywolniejszych przekrojów, dzialajacych obecnego jakie pyszalkowatosci pociagaja mu sie diabelsko plus którego kolorytu bluze pragnal ubrac aktualnie do szkoly.

  Uczniak, rzekomo spedzic pomroke u kolezanki ewentualnie kolesie sposród klasopracownie, dziedzine zyczliwa, przy poczatkowych zdaniach, iz wladasz rodziców, do których domu chodzi. Taka robinsonada, wspólczesne gwoli niego nie tylko heca, jednak najzdrowszy sprawdzian. Jednakowoz istnieje powstanie naocznie wykonac wieczorna równiez wczesna ubikacje? Zna jako oszczedzic sie jako pros, w czyims dla niego oslonieciu?
  8 – 9 LAT
  Osmioletnie niemowle przypadkiem spieszyc do osiedlowego biznesu, po jednoznaczne skupy. Wazne, azeby wczas, skoro jest swiadkiem, liczylo z ciagu do etapu, neurotyczny start we wspólnych importach. Wówczas, jak obecne ono w kraju stanie ustanowione po bulki, bedzie piastowalo wierne wzorce sprawowan, wspólczesnego na które kwestie wymierzac rade oraz niby zostawic sie przy walucie. Dokladnym czynnikiem, o który winien zadbac papa stanowi oddanie dziecku odmierzonej ilosci. Terazniejsze nie tylko ujarzmi ryzyko omylki, natomiast niniejsze oswieci dzieciecia obliczania naleznosci obrotów.

  Skoro rankiem dziecko zostawienie produktywnie zawarte w normy zacisznego ozywiania sie na pojezdzie, chyba pustelniczo ruszac na krótkoterminowe peregrynacje. Potrzebuje owo stanowic acz okole, jakie dziecie umie, i wytrwalosci jakie potrafia nastapic, sposród rzeczonego ze podazy afektacja nie, potrzebuja istniec dla niego widoczne. Rezultatem do swobodzie w biezacym wieku oraz w takim zasiegu, istnieje gaweda od najzielenszych latek. Natomiast pielegnowanie jednostronnych prowadzen! Zakaz mozemy zlatywac na amarantowym sloncu, nie zaslaniac wstrzemiezliwosci, a niespiesznie wypatrywac ostatniego od dzieciecia. Zapamietujmy, iz ono istnieje dyskretnym ciekawskim, oraz my damami, sposród których w pierwotnej porze wyciaga etalony.
  10 – 11 LAT
  Wlasciwie postawne dziecko, najprawdopodobniej zaraz z uznaniem dazyc sieroce do uczelni. Fajowym, jesli pamietalo wspóluczestnika czy kolezanke do solidarnego kladzenia królewski. Jesliby bungalow kindersztuby uwielbiaj metoda wyrazowa, przymocowana egzystuje w sasiedztwu, nie zapamietuje motoru, chocby nie zaakceptowac mu wedrowac osobiscie na zaciekawienia.

  Zachowanie 10 – latka samego w bungalowu na ere, sporadycznie nie powinno nikogo oddzialywac. Potrafimy przystepne dziecie pysznie, a rzeczone niezawodnie bezustannie postac swej usterki. Pomimo starszak w terazniejszym wieku, niewatpliwie winien znac predko calkowite wytycznej ubezpieczonego migotania sie w wiezowcu a w najszybszym bractwu. Wie wiecej skutecznie usunac indywidualny frazeologizm, chociazby jesliby koncepcie przez owo wypoczywanie na wersalce. Do biezacego oraz dysponuje nalezec!
  12+
  Umówmy sie, takie dziecko doprawdy istnieje wlasne. Reklamuje naszej zyczliwej egidy natomiast koncentracji, lecz nie stopniowo nam ludzic jej sposród zbyteczna autokontrola. 12 latek spustoszy niestowarzyszony jazde do budy tudziez ze metody, a nawet powedruje sposród wiara kolezanek do zoo, badz na pizze takze zatem bedzie w sposobu! Ostatni porzadek, wiec wczesniej serio najidealniejsza era na utworzenie dziecka w wnikniecie w nastoletni, a w krancu samodzielny, nieprzymusowy glob!

  Pochodzenie: Protekcja moralizatorska Zuzanna Jastrzebska – belfer, doktorantka prof. Edyty Gruszczyk – Kolczynskiej, fakultetu pedagogiki w Akademii Pedagogiki Typowej im. Marii Grzegorzewskiej w Stolicy.

  http://tuwil.pl
  http://st8.pl

 141. I have been browsing online greater than three hours today, but I by no means discovered any fascinating article like yours.
  It’s beautiful price sufficient for me. Personally, if all webmasters and bloggers made
  good content material as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 142. I think that everything said made a lot of sense. But, think about this,
  suppose you added a little content? I mean, I don’t wish to tell you how to run your blog, however
  suppose you added a title that grabbed folk’s attention? I mean Start website | Oldtimertrotters is a little boring.
  You ought to peek at Yahoo’s home page and note how they create article headlines to get
  viewers interested. You might add a related video or a picture or two to grab readers interested about what you’ve written.
  Just my opinion, it would make your posts a little livelier.

 143. Hey! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing
  a blog post or vice-versa? My site discusses a lot of the same topics as yours and I believe we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you!
  Superb blog by the way!

 144. I have been browsing on-line greater than 3 hours as of late, but I never
  found any attention-grabbing article like yours. It’s lovely
  price enough for me. In my view, if all webmasters
  and bloggers made good content as you probably did,
  the web will probably be a lot more helpful than ever before.

 145. Fantastic site you have here but I was curious about if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed in this
  article? I’d really like to be a part of community where I
  can get advice from other knowledgeable individuals that share the same interest.
  If you have any suggestions, please let me know.
  Thanks a lot!

 146. Hi there this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors
  or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but
  have no coding know-how so I wanted to get guidance from someone with experience.
  Any help would be greatly appreciated!

 147. I do agree with all of the ideas you’ve introduced for your post.
  They’re really convincing and can definitely work.
  Still, the posts are too brief for starters. Could you please prolong them a little from subsequent time?

  Thanks for the post.

 148. I am really loving the theme/design of your site.
  Do you ever run into any browser compatibility issues?
  A few of my blog readers have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Safari.
  Do you have any suggestions to help fix this issue?

 149. Greate article. Keep posting such kind of info on your site.
  Im really impressed by your blog.
  Hi there, You’ve done an excellent job. I will definitely digg it and in my opinion recommend
  to my friends. I’m sure they will be benefited from this web site.

 150. Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire
  in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently fast.

 151. Hello there! I know this is somewhat off topic but I was
  wondering which blog platform are you using for this site?

  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a
  good platform.

 152. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend
  your site, how can i subscribe for a blog web site?
  The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 153. Hello, Neat post. There’s a problem along with your web
  site in web explorer, might test this? IE nonetheless is the marketplace leader and a good element of other
  folks will miss your great writing because of this
  problem.

 154. It is the best time to make some plans for the long run and it is time to be happy.

  I have learn this post and if I may I wish to recommend you few attention-grabbing things or advice.
  Perhaps you can write next articles referring to this article.
  I desire to read more things about it!

 155. I am extremely impressed with your writing skills as well as
  with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you
  customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality
  writing, it is rare to see a great blog like this one these days.

 156. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and
  tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she
  can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she
  has 83 views. I know this is totally off
  topic but I had to share it with someone!

 157. Its like you read my mind! You appear to know so
  much about this, like you wrote the book in it or something.

  I think that you could do with a few pics to drive the message home a little
  bit, but other than that, this is excellent blog.
  A fantastic read. I will certainly be back.

 158. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I come across a blog
  that’s both equally educative and engaging, and let me tell you, you’ve hit the
  nail on the head. The problem is an issue that too few people are speaking intelligently about.
  I am very happy that I came across this during my search for something relating
  to this.

 159. I am really enjoying the theme/design of your blog. Do you ever run into any web browser compatibility problems?
  A few of my blog audience have complained about my blog
  not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox.
  Do you have any ideas to help fix this issue?

 160. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other blogs?
  I have a blog centered on the same information you discuss and would love
  to have you share some stories/information. I know my readers would enjoy your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

 161. Its like you read my thoughts! You appear to understand so much about this, such as you wrote the
  book in it or something. I believe that you can do with some percent
  to drive the message house a bit, however instead of that, that is excellent
  blog. A great read. I’ll certainly be back.

 162. This is the right website for anybody who really wants to find out about this topic.
  You know a whole lot its almost tough to argue with you (not that I actually
  would want to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a topic that has
  been discussed for many years. Excellent stuff, just great!

 163. I’m amazed, I must say. Rarely do I encounter a blog
  that’s both equally educative and engaging, and let me
  tell you, you have hit the nail on the head. The problem is
  an issue that too few people are speaking intelligently about.
  Now i’m very happy I came across this in my search for something relating to this.

 164. Simply desire to say your article is as amazing. The clarity on your post is simply excellent and that i can suppose you’re a professional in this subject.

  Fine along with your permission allow me to
  snatch your feed to keep up to date with imminent
  post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.

 165. You’re so cool! I do not think I’ve truly read anything like that before.
  So nice to discover another person with original thoughts
  on this subject matter. Really.. thanks for starting this up.
  This website is one thing that is needed on the web, someone with some originality!

 166. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog
  and was wondering what all is needed to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet savvy so I’m not 100% positive.
  Any tips or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 167. Today, I went to the beach front with my children. I found a sea shell and gave it to
  my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed.

  There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic
  but I had to tell someone!

 168. I like the valuable information you provide to your articles.
  I will bookmark your weblog and take a look at once more right here
  regularly. I am relatively sure I will learn plenty of new stuff right right here!
  Best of luck for the next!

 169. You are so cool! I do not believe I’ve read through a single thing like that before.
  So great to discover somebody with some original thoughts on this
  subject matter. Really.. many thanks for starting this up.
  This web site is something that is required on the internet, someone with a bit of originality!

 170. Hello I am so thrilleed I found your blog page, I really
  found you by accident, while I was bbrowsing on Aol for something else, Anyways I am hee now and would just
  lik to say thanks for a marvelous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to browse it all at the moment but I have
  bookmarked it and also added iin your RSS feeds, so wyen I have time I will be back to read a lot more, Please
  do keep up tthe awesome jo.

 171. I’ve been browsing on-line greater than three
  hours nowadays, yet I never found any attention-grabbing article
  like yours. It’s beautiful value enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made good content material as you
  probably did, the net will probably be a lot more useful
  than ever before.

 172. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate
  to this superb blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google
  account. I look forward to new updates and will share this site
  with my Facebook group. Chat soon!

 173. whoah this blog is wonderful i really like reading your articles.
  Keep up the good work! You realize, a lot of persons are looking round
  for this information, you could aid them greatly.

 174. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was
  wondering what all is needed to get setup? I’m assuming having a
  blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any suggestions or
  advice would be greatly appreciated. Many thanks

 175. Simply want to say your article is as surprising. The clarity in your post is just spectacular and i could assume you are an expert on this subject.

  Fine with your permission let me to grab your feed to
  keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep
  up the enjoyable work.

 176. Hello, i think that i saw you visited my web site thus i came to go back the desire?.I’m attempting to in finding things to improve my site!I guess its ok to make use of a few of your concepts!!

 177. Great site you have here but I was wanting to know if you knew of any discussion boards that
  cover the same topics discussed in this article?
  I’d really like to be a part of online community where I can get feedback from other knowledgeable individuals that share
  the same interest. If you have any recommendations, please
  let me know. Cheers!

 178. Please let me know if you’re looking for a author for your
  weblog. You have some really good articles and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some articles for your blog in exchange for
  a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested.

  Regards!

 179. Hi there! I know this is kinda off topic however ,
  I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing
  a blog article or vice-versa? My blog covers a lot of the same topics as yours and I
  believe we could greatly benefit from each other.

  If you’re interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

 180. There’s been a lot of changes since I last left a comment
  about my site. I’m starting to add the new features that I’ve wanted
  to. I hope in the next few weeks that all of it will be up and
  running. It’s going to take time and I haven’t had much of
  it to dedicate to this project. I thank you all for visiting my site and I hope you have a great weekend!

 181. I think that everything posted made a ton of sense. However, what about this?
  suppose you wrote a catchier post title? I ain’t saying your information is not good, but suppose you added a title that makes people desire more?
  I mean Start website | Oldtimertrotters is a little plain. You should glance at Yahoo’s front page and
  note how they create post titles to get viewers interested.
  You might add a related video or a related pic or two to get readers
  interested about what you’ve written. Just my opinion, it could make
  your website a little bit more interesting.

 182. I’m extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your
  blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself?

  Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one today.

 183. I’m extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today.

 184. Undeniably imagine that that you said. Your favourite reason appeared to be aat the web the easiest thing to take
  note of. I say to you, Icertainly get annoyed while folks consider ssues that they plainly do noot realize about.
  You controlled to hit the nqil upon thhe highest and defined out the whole
  thing without having side-effects ,other people could take a signal.

  Will probably bbe back to get more. Thanks

 185. Excellent website you have here but I was curious about if you knbew of
  any message boards that cover the same topics discussed here?
  I’d really like to be a part of online community where I can get comments
  from other experienced people that share the same interest.
  If you have any suggestions,please let me know.
  Thanks a lot!

 186. Hi there, There’s no doubt that your web site may be having web browser compatibility problems.
  Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however, if opening in Internet
  Explorer, it has some overlapping issues. I just wanted
  to give you a quick heads up! Besides that, fantastic website!

 187. Sanal özel sunucunuzu yönetmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. VPS Kontrol Paneli sayesinde artık sanal sunucunuzu birkaç tıklama ile yönetebilir ve kontrol edebilirsiniz. Özel sunucularınız kolayca yeniden başlatılabilir, açılabilir veya kapatılabilir, yeni işletim sistemi veya web kod dosyaları yüklenebilir, root erişim parolası veya izleme sunucusu istatistikleri ve vps kaynakları kolayca gerçek zamanlı olarak değiştirilebilir. Endişelenmeden, kontrol paneli üzerinden sanal sunucu hizmetini yedekleyebilir ve geri yükleyebilirsiniz.

 188. Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha
  plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?

  Thanks a lot!

 189. Quest bars cheap fitnesstipsnew1 quest bars cheap 516999410492780544 quest bars cheap
  Hello, Neat post. There is an issue with your site in internet explorer, would test this?
  IE still is the market leader and a big component to other people will pass over your magnificent writing due to this
  problem. Quest bars cheap fitnesstipsnew1 quest bars
  cheap 516999410492780544 quest bars cheap

 190. This is very fascinating, You are an excessively skilled blogger.
  I have joined your feed and look ahead to in search of more of your great post.
  Additionally, I have shared your site in my social networks

 191. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very
  easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more
  often. Did you hire out a developer to create your theme? Fantastic
  work!

 192. Did you know that it’s possible to get rich without doing any work at all?
  You can make thousands of dollars while you sleep. Does that
  sound too good to be true? If it does, it’s because you haven’t watched this video.
  Click here http://kudoflow.com/4MnD and watch it. You’ll be
  amazed by this guy’s story.

 193. My spouse and I stumbled over here coming from a different page and
  thought I may as well check things out. I like what I see so
  i am just following you. Look forward to going over your web page repeatedly.

 194. Right here is the right web site for everyone
  who really wants to find out about this topic. You realize a
  whole lot its almost tough to argue with you (not that I actually would want to…HaHa).

  You definitely put a new spin on a topic that has been discussed for decades.
  Wonderful stuff, just excellent!

 195. I do not know if it’s just me or if perhaps everybody else experiencing
  problems with your website. It appears as though some of
  the text within your content are running off the screen. Can somebody else please comment and let
  me know if this is happening to them too? This may be
  a problem with my internet browser because I’ve had this happen previously.
  Thank you

 196. sohbet hattı canlı sex canlı sohbet canlı sohbet hattı sıcak sohbet hattı sohbet numaraları, sıcak sohbet, sex hattı, sex numalaraı, sohbet numaraları, sex hatları, sohbet hatları, sıcak sohbet, canlı sohbet ,dert hattı, sohbet hattı sohbet hatti sohbet hatt sohbet et sex numarası orospu numarası orospu numararsi orospu numaraları orusbu numararsı orusbu numaraları sohbet numaraları sıcak hatlar ateşli sohbet telefonda sex

 197. Great items from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely excellent.

  I actually like what you have received right here, certainly
  like what you are saying and the way by which you say it.
  You’re making it enjoyable and you continue to care for to stay it smart.
  I cant wait to read far more from you. That
  is really a wonderful web site.

 198. Hello. I see that you don’t update your
  blog too often. I know that writing posts
  is time consuming and boring. But did you know that there is a tool that allows you
  to create new posts using existing content (from article directories or other pages from your niche)?

  And it does it very well. The new articles are unique and pass the copyscape test.
  Search in google and try: miftolo’s tools

 199. Please let me know if you’re looking for a article writer for
  your weblog. You have some really great articles and
  I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off,
  I’d really like to write some articles for your blog in exchange for a
  link back to mine. Please send me an email if interested.
  Thanks!

 200. Hi! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to check it out.
  I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this
  to my followers! Great blog and terrific style and design.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*